Mozart, Langer és a romantikusok

A Gödöllői Szimfonikus Zenekar harmadik bérleti előadásának különlegessége az volt, hogy a városunkban ifjú tehetségként már gyermekkorától ismert Langer Ágnes felnőtt művészként lépett fel. Ágnes jelenleg Mainzban, a Gutenberg Egyetem zenei tanszékén végzi tanulmányait. A február 14-i koncerten egyébként minden a megszokott volt: igényes műsor és előadás, pótszékes nézőtér.

A Mozart és a romantikusok című koncert Dvorák: Scherzo capriccioso című művével kezdődött, majd Mozart: A-dúr hegedűversenyével folytatódott Langer Ágnes szólójátékával. Langer Ágnes 1992-ben született. Gödöllőn, a Chopin Zeneiskolában kezdte el tanulmányait Béres Ágota hegedűtanár osztályában. 8 éves kora óta számos hazai és nemzetközi hegedűverseny győztese és díjazottja volt. Jelenleg Anne Shih tanítványa. Az elmúlt években nagy sikerrel koncertezett Németországban, Olaszországban és Angliában. Szorgalma, elmélyültsége, virtuozitása példaértékű.

A szünet után Smetana Moldva című szimfonikus költeményét, majd Csajkovszkij Rómeó és Júlia-nyitányfantáziáját játszotta a zenekar. Vezényelt Horváth Gábor, az MTV X. Nemzetközi Karmesterversenyének II. helyezettje.

Forrás: www.szolgalat.com, 2013.02.20

cikk kategória: