Adventi koncert

2014 december 6.
Időpont
19:00
Hely
Gödöllői Királyi Kastély – Lovarda
Jegyrendelés

jegyvásárlás online

November 22-ig kedvezményes jegyet lehet váltani!

Műsor:
Haydn: A teremtés
Szólisták: Baráth Emőke – szoprán, Szigetvári Dávid – tenor, Jekl László - basszus
Közreműködőik a Vass Lajos Kamarakórus, és a Bartók Béla Kamarakórus Szolnok karigazgató: Molnár Éva 
Vezényel: SOMOS CSABA
 
A Gödöllői Szimfonikus Zenekar partnere a Vass Lajos Kamarakórus, - akik több nemzetközi díj után 2014-ben elnyerték a „Venezia in Musica Nemzetközi Kórusverseny I. díját, a legjobb kötelező mű különdíját és a verseny Nagydíját - és a Bartók Béla Kamarakórus Szolnok, akiknek nemzetközi díjai közül a Szentpéterváron megrendezett - Éneklő Világ Nemzetközi Kórusverseny -  Legjobb szakmai díját emelném ki.
 
Az est karmestere SOMOS CSABA – Liszt-díjas karnagy, karmester.
 
A szólisták között üdvözölhetjük BARÁTH EMŐKE szopránénekest, aki tanulmányait a gödöllői Frédéric Chopin Zeneiskolában kezdte. Országos versenyek első helyezései és nemzetközi versenyek díjai után – a Nemzetközi Antonín Dvořák Énekversenyen 3. díjat, az innsbrucki Pietro Antonio Cesti Barokk Opera versenyen I. helyezést és Közönségdíjat 2011-ben pedig Junior Prima-díjat nyert el. 
 
Az est tenorszólistája SZIGETVÁRI DÁVID 2010-ben az Innsbrucki Régizenei Fesztiválon  különdíjat, 2012-ben a világ egyik legrangosabb klasszikus zenei versenyén, a lipcsei Bach Versenyen ének kategóriában első díjat kapott.
A basszusszólót Jekl László énekli, aki már több ízben lépett fel a Gödöllői Szimfonikus Zenekar oratóriumestjein.