Rólunk írták

Sikerkoncertek itthon és külföldön

Gazdag programmal indult az idei nyár a Gödöllői Szimfonikus Zenekar számára. Az elmúlt hetekben Gödöllőn, Budapesten és Pozsonyban arattak sikert, július 6-án ismét a kastélyban adnak hangversenyt, majd Bulgáriában ajándékozzák meg csodálatos muzsikával a zeneszerető közönséget. A Gödöllői szimfonikus Zenekar a kastély lovardájában mutatta be Mozart C-moll miséjét, a kaliforniai Berkeley Városi Kórussal, és a Gödöllői Városi Vegyeskarral közös előadásban.

Találkozás az angyalokkal

Ősbemutatót tartottak a gödöllői szimfonikusok

Gödöllő gazdag zenei életében ismét egy olyan előadás részesei lehettek az érdeklődők, amit városunkban hallhattak először. Március 26-án a Gödöllői Szimfonikus Zenekar előadásában, a Mesélő Muzsika hangversenyek keretében csendült fel Vigh Kristóf – Wass Albert: Az erdő angyala című szimfonikus zenekari műve. 

Mozart, Langer és a romantikusok

A Gödöllői Szimfonikus Zenekar harmadik bérleti előadásának különlegessége az volt, hogy a városunkban ifjú tehetségként már gyermekkorától ismert Langer Ágnes felnőtt művészként lépett fel. Ágnes jelenleg Mainzban, a Gutenberg Egyetem zenei tanszékén végzi tanulmányait. A február 14-i koncerten egyébként minden a megszokott volt: igényes műsor és előadás, pótszékes nézőtér.

"Azt csináljuk mint a nagyobb zenekarok, csak kisebb léptékben"

Horváth Gábor szerint ha jobbak akarnak lenni, jó mûvészeket kell hívniuk

A Gödöllôi Szimfonikus Zenekar harminckét esztendôvel ezelôtt született, amikor a helyi Frédéric Chopin zeneiskola nyolc fôs tanári kamarazenekara barokk karácsonyi koncertet adott. Ezzel jött létre a ma már gyakran 70-80 fôt számláló együttes jogelôdje. Az alapító tagok egy része még most is tagja az együttesnek, amelynek három esztendeje, 2010. január 1-je óta mûvészeti vezetôje, vezetô dirigense Horváth Gábor.

Horváth Gábor: „A Gödöllői Szimfonikusokra is jellemző a sokoldalúság”

Második bérleti sorozatát hirdette meg a 30 éves fennállását tavaly ünneplő Gödöllői Szimfonikus Zenekar. Az együttes első karmesterével a művészeti vezetéssel járó feladatokról, a pálya nehézségeiről és szépségeiről, karvezetés és karmesterség viszonyáról beszélgettünk.

Virtuóz vendégek a szimfonikusok koncertjén

A Gödöllői Szimfonikus Zenekar november 24-i koncertjén ismét két kiváló vendégművészt hallhat majd a közönség: Baráti Kristóf Liszt-díjas hegedűművészt és Várdai István Junior Prima-díjas gordonkaművészt nemcsak hangszerük nemzetközileg elismert virtuózaként, hanem karmesterként is megismerhetjük. A Gödöllői Szimfonikus Zenekar élén, egymás előadását vezényli a két nagyszerű muzsikus. Baráti Kristóf és Várdai István a Zeneakadémia különleges tehetségek osztályának növendékei voltak.

Neves művészek a szimfonikus zenekar koncertjén

A Gödöllői Szimfonikus Zenekar a 2012/2013-as évadban is négy bérletes előadással várja a közönséget. Az idei programban is több évszázadot felölelő remekművek hangzanak majd el a Művészetek Háza színpadán. Az első hangversenyre október 13-án kerül sor, amikor is J. S. Bach III. Ddúr szvitjét, Haydn B-dúr miséjét, valamint egy ősbemutatót hallhat a közönség: Kovács Zoltán Erkel-díjas zeneszerző, fagottművész és karmester II. Fagottverseny című művét. Ez utóbbi ifj. Duffek Mihály fagottművész révén csendül fel.

Barokk és kortárs zene a Királyi Váróban

Nem ellentétek, hanem párhuzamok

„Bach, vagy Kurtág, vagy mindkettő?” címmel izgalmas előadásra került sor a Királyi Váróban, ahol J. S. Bach művei mellett kortárs magyar szerzők műveit tárták a hallgatók elé élvonalbeli művészek: Dobozi Borbála, Horváth Béla, Ittzés Gergely, Lakatos György. Az újszerű kezdeményezés nagy sikert aratott. 

Haydn és Mozart művei a Lovardában

Tisztelgés a királynő emléke előtt

A Barokk Kastélynapok kiemelkedő eseményeként Mária Terézia királynő emléke előtt tisztelgett a Gödöllői Szimfonikus Zenekar is.  A koncert egyben a „Híres Hölgyek Gödöllőn – 2012 a Nők Éve” rendezvénysorozat része volt.  A kastély lovardájában megtartott koncert első részében Mozarttól a Cosi fan tutte nyitányt, majd Haydn C-dúr oboaversenyét hallhatta a közönség,  Kurucz Orsolya oboaművész közreműködésével.

Zene és történelem

Koronázási mise  a kastély lovardájában

Ismét különleges hangversenyre invitálta a közönséget a Gödöllői Szimfonikus Zenekar. A kastély lovardájában romantikus kórusművek, egyházi énekek és Liszt Ferenc koronázási miséje csendült fel a Gödöllői Városi Vegyeskar, a Győri Palestrina Kórus és a Gödöllői Szimfonikus Zenekar előadásában. A koronázási hétvégén bemutatott  koncert a „Híres Hölgyek Gödöllőn – 2012 a Nők Éve” programsorozat része volt. 

Időutazás a gödöllői szimfonikusokkal

Főszerepben a harsona és a klarinét

Ha bárkiben is maradtak volna kétségek a Gödöllői SzimfonikusZenekar művészeinek sokoldalúsága felől a Hot Jazz Banddelközösen jegyzett évköszöntőhangversenyek után, azokat a február 25-i koncert biztosan eloszlatta. A hangversenybérlet harmadik előadásaizgalmas, évszázadokon és zenei stílusokon keresztül-kasul vezető kirándulásra vitte a közönséget. Ráadásul annál is többet adott, mint amit az évadra meghirdetett. De ne szaladjunk ennyire előre!

Feliratkozás RSS - Rólunk írták csatornájára