Vígoperát kapott a víg közönség

Figaro házassága

Telt ház előtt csendült fel Mozart muzsikája március 17-én és 18-án este a Művészetek Házában. A vígoperát magyar nyelvű szcenírozott előadásként láthatta a közönség. A darabot hosszas előkészület után mutatták be a Gödöllői Szimfonikus Zenekar közreműködésével. 

Az est folyamán Hábetler András kalauzolta a nézőket először az operák világában, majd a Figaro házassága történetében. Sok humorral fűszerezett előadása segítségével elevenedtek meg az események, képzelhettük magunk elé a díszletet, s mindazt, amit a szcenírozott előadások során nélkülöznie kell a közönségnek.

Nem könnyű feladatot vállalt magára Hábetler András, hiszen a darab rendezése és a mesélő feladata mellett ő énekelte Figaro szerepét is. Partnerei Fodor Beatrix, Kovács István, Herczenik Anna, Mester Viktória, Ardo Mária, Jekl László, Beöthy Kiss László, Pataki Bence és Balogh Ágnes voltak. Az est közreműködői között feltétlenül meg kell említenünk a közönséget. Igen, a közönséget, akiket Hábetler András meg is énekeltetett, s a mi jól mutatja az előadás hangulatát, a nézők kiválóan teljesítették a rájuk kirótt „rendezői”feladatot, aminek ötlete talán ott, a színpadon születettmeg. A Gödöllői Szimfonikus Zenekart Horváth Gábor vezényelte.

Forrás: www.szolgalat.com, 2013.03.20.

cikk kategória: