Találkozás az angyalokkal

Ősbemutatót tartottak a gödöllői szimfonikusok

Gödöllő gazdag zenei életében ismét egy olyan előadás részesei lehettek az érdeklődők, amit városunkban hallhattak először. Március 26-án a Gödöllői Szimfonikus Zenekar előadásában, a Mesélő Muzsika hangversenyek keretében csendült fel Vigh Kristóf – Wass Albert: Az erdő angyala című szimfonikus zenekari műve. 

Vigh Kristóf zeneszerző, Wass Albert: Mese az erdőről című csodálatos meséje alapján komponálta a színpadi mesejátékot, aminek ősbemutatója nagy sikert aratott a legifjabbak hallgatók körében. A Gödöllői Szimfonikus Zenekar által megszólaltatott muzsika mellett Adresz Kati színművész segítségével ismerhették meg az angyal történetét, aki azt kérte a jó Istentől, adja neki az erdőket, hogy megszépítse azokat, és megnyissa vele az emberek szívét, hogy azután a többi angyal beletehesse azokba a legnagyobb kincseket: a jóságot, a szeretetet és a békességet. A mese és a zene egysége egy különleges kalandra hívta a kis hallgatókat, akik így könnyedén és örömmel ismertek rá a hangszerek segítségével megelevenített szereplőkre, eseményekre.

Az előadáshoz Chelemen Paula, a Frédéric Chopin Zeneiskola volt tanítványa, a zenekar klarinétosa készített illusztrációt.

www.szolgalat.com, 2013.04.03.

cikk kategória: