Fagottverseny ősbemutató

Remekművek Gödöllőn

Óriási érdeklődés kísérte a Gödöllői Szimfonikus Zenekar „Remekművek Gödöllőn” című bérletsorozatának első koncertjét október 13-án, a Művészetek Házában. 

A hangverseny első részében J. S. Bach III. D-dúr szvitjét, valamint egy ősbemutatót hallhatott a közönség: Kovács Zoltán Erkel-díjas zeneszerző, fagottművész és karmester II. Fagottverseny című művét. Ez utóbbi ifj. Duffek Mihály fagottművész közreműködésével csendült fel. A második részben Haydn: Hamronie–messe, című miséje szólalt meg, a Gödöllői Városi Vegyeskar, a Gödöllői Szent Norbert Premontrei Gimnázium Kórusa (karigazgatók: Pechan Kornél, Kocsis Csaba és Magay Judit), szólistaként pedig Szutrély Katalin (szoprán), Schöck Atala (alt), Megyesi Zoltán ( tenor) és  Cser Krisztiánt (basszus) közreműködésével. Az est karnagya  Vashegyi György Liszt-díjas karmester volt. A zeneművek között  Zelinka Tamás kalauzolta a közönséget.

A koncertet követően a gödöllői zenei élet jelenlévő képviselői meglepetés találkozót rendeztek dr. Duffek Mihály zongoraművész  (ifj. Duffek Mihály édesapja ), a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának dékánja tiszteletére, aki a ’60-70-es években zenei klubot indított el városunkban, megalapozva ezzel a zene iránt érdeklődő felnőtt közönség hangverseny hallgatási igényét. A művész a napokban ünnepli 60. születésnapját. A jeles évforduló alkalmából a város nevében  Fábián Zsolt alpolgármester köszöntötte.  

jb

Forrás: szolgalat.com, 2012.10.17
cikk kategória: